Publicat per

ORBULUS

CAS 3: ORBULUS

 

Nom: Orbulus

Aplicació de vídeos i fotografies a 360º desenvolupada per VRCraftworks per a mòbils amb sistema operatiu IOS o Android. 

Any de creació: ???

Pàgina web: https://www.vrcraftworks.com/orbulus

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=tmrXzXHAZ9k

 

Tecnologia: 

Orbulus és una aplicació de Realitat Virtual que ofereix vídeos i fotografies en 360º de llocs emblemàtics del nostre planeta (i fins i tot de Mart), amb l’objectiu de, com diuen ells mateixos, “teletransportar-te pel voltant del món”. És doncs, una opció d’experiència turística “des del sofà” força interessant, i sobretot, econòmica. 

I és que una de les premises d’aquesta empresa a l’hora de desenvolupar aquest producte, és que l’usuari no necessiti cap controlador ni altres accessoris que suposin un obstacle per a poder viure aquest tipus d’experiència. A nivell tecnològic doncs, només es necessita el propi telèfon mòbil, i unes econòmiques ulleres per acoplar-lo, com les Google Cardboard, dels quals, en són partners.

 

Descripció: 

Un cop disposem de l’aplicació al mòbil i unes ulleres de RV,  s’accedeix al menú on es visualitza el “menú turístic”. Mirant amunt i avall, a dreta i esquerra, podem escollir el nostre destí. No s’ha de clicar res. No hem d’utilitzar les mans. Simplement apuntem amb la vista la nostra opció. Al cap de pocs segons, se selecciona automàticament, i aquí comença el viatge. Accedim al lloc en qüestió, i podem gaudir d’unes vistes de 360º esplèndides. Un cop volem sortir, simplement hem de buscar la sortida (“exit”) mirant cap avall. 

És una idea simple i molt accessible per la gran majoria de persones, ja que no es requereix de cap habilitat tecnològica ni s’ha de manipular res. Simplement és “observar”. 

Una de les coses més interessants és que hi ha una gran comunitat de “Photo Sphere Google” que poden alimentar amb vídeos i fotografies en 360º el repositori d’aquesta aplicació d’una manera infinita. I fins i tot, podem crear-ne de propis. 

Una manera de fer turisme sense fer cues, sense passar calor ni fred, i de manera immediata i còmode, i… sobretot, poder anar, ni que sigui virtualment, a llocs que difícilment mai hi podrem anar. Què més volem?

 

Bibliografia:

Vrcodex.com. Orbulus

 

Imatges:

https://www.vrcodex.com/orbulus/ (copyright)

Othree. commons.wikimedia.org (2014). https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Assembled_Google_Cardboard_VR_mount.jpg (CC BY 2.0)

Debat0el ORBULUS

Deixa un comentari